ΙΣΤΟΡΙΑ 

     
 

Μετά το πόλεμο του 1940-45 στις πλατείες των Σπετσών, τα παιδιά έπαιζαν μπάλα, έχοντας φτιάξει διάφορες ομάδες με διάφορες ονομασίες. Το 1948 όλες αυτές οι ομάδες-γειτονιές ενώθηκαν και έφτιαξαν και έφτιαξαν μία ομάδα των "Α.Ο. ΣΠΕΤΣΩΝ" ή "ΟΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ". Η ομάδα χρησιμοποιούσε το γήπεδο της Α.Κ.Σ. Σπετσών και έδιδε μόνο φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες της περιοχής, όπως Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Ύδρα κλπ.

 Το Δεκέμβριο του 1949 επιστρέφοντας από το γήπεδο μια παρέα από ποδοσφαιριστές έψαχναν να βρουν ποιο όνομα θα δώσουν στην ομάδα. Φτάνοντας στη Ντάπια και βλέποντας το σπίτι της Μπουμπουλίνας αποφάσισαν όπως την ομάδα την ονομάσουν Α.Ο. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ Σπετσών και από τότε έχει παραμείνει αυτό το όνομα.

Από το 1950 έως το 1959 η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα Νήσων Αργοσαρωνικού υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Το 1960 μέχρι και το 1970 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Αργολίδος παίζοντας με ομάδες της περιοχής, όπως Λυγουριό, Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι κλπ. Το 1971 φτιάχνεται καταστατικό το οποίο κατατίθεται στην Εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά και η ομάδα γίνεται αθλητικός όμιλος και συμμετέχει στο πρωτάθλημα Αργολίδος.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ομάδα μας, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας πρωταθλήματος Αργολίδας εκτός απο δύο (2) αγωνιστικές περιόδους που αγώνισθηκε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

 
 

Επίσης ο σύλλογος μας λειτουργεί και τμήμα μπάσκετ, όπου η ομάδα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία Μπάσκετ πρωταθλήματος Κορινθίας, Αργολίδας.

Παράλληλα με τα ανδρικά τμήματα λειτουργούν και Ακαδημίες. Η Ακαδημία ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόναι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας και αποτελεσμάτων και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά ο διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Άγγελος.

Την τελευταία δε αγωνιστική περίοδο 2015-2016, με την συνεργασία μας με την ARSENAL SOCCERS SCHOOLS της Ελλάδος, έχουν εξελιχθεί σημαντικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αποκτούν τελείως διαφορετική νοοτροπία, αγαπούν αυτό που κάνουν και γενικά η λειτουργία της Ακαδημίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε, ελπίζοντας πολύ σύντομα να έρθουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τόσο για το σύλλογο όσο και για τους αθλητές.

 

Copyright © 2016
All rights reserved